Legetøj rebots

Hvad er det der gør man samler på legetøj og figurer?

Er det fordi man lever i en forsvundet tid eller romantisk periode af dit liv hvor alt var lidt mere naivt og simpelt?

 

retro legetøj star wars

Vil det samme ikke ske med Roblox, Fortnite og Minecraft? Kunne det lige så godt være frimærker? For mit vedkommende drejer det sig om historierne bag figuren. Det er en legemliggørelse og fysisk fastholdelse af en fantastisk følelse jeg har oplevet ved at se en film, spille eller læse en tegenserie. Så det bliver en udstilling af store oplevelser og følelser og samtidig er det sjovt at samle. Vores mani stammer fra en søgen efter nostalgi, og et ønske om at forbinde med ens barndom. Selvfølgelig ønsker vi også at fejre fremragende håndværk og dele vores viden.

Symbol på dit liv

Adrenalinkicket ved at finde den figur du ikke måtte få som barn og som måske ligefrem er flere tusinde kroner værd. Det ligger dybt i mennesker at rage til sig og have symboler på ens liv og måske ligefrem imponerer sine omgivelser. Legetøj vækker noget noget grundlæggende i os. En psykoanalytisk forklaring på at samle er, at de ikke-elskede børn lærer at søge trøst i legetøj; Den anden er, at samling er motiveret af eksistentielle bekymringer – samlingen, en udvidelse af vores identitet, lever videre, selvom vi ikke gør det. For nylig foreslog evolutionsteoretikere, at en samling var en måde for en mand at tiltrække potentielle mager ved at signalere sin evne til at akkumulere ressourcer.

Samleri mani

Min kone er helt sikkert ikke faldet for mig pga. mit samleri af legetøj, men vi er heldigvis enige om at det er vildt sjovt at samle og finde gammelt legetøj, så måske kan det så i stedet holde os sammen i mange år fremover.

Indkøbskurv