Top 10 dyreste legetøj

Top 10 dyreste legetøj

En af de ting man skulle, når man var et ganske normalt dansk barn der voksede op i 80’erne og 90’erne, var at plage vores forældre om et stykke plastik legetøj hver eneste gang vi gik ned i den lokale ynglingslegetøjsbutik.

 

Faktisk køber mange legetøj som en investering, i et håb om at værdien vil stige efter nogle årtier.

Men er legetøj kun beregnet til at lege med?

Mange samlere ville sige klart nej! Noget legetøj er meget mere værd som samlerobjekt. Mens legetøj hovedsagelig markedsføres over for børn, er der ingen regel der siger, at voksne ikke kan gå ind i legetøjsbutik for at købe noget til sig selv. I årenes løb er en stigende mængde voksne begyndt at samle legetøj som en hobby. Faktisk køber mange legetøj som en investering, i et håb om at værdien vil stige efter nogle årtier.
Gennem årene er især det klassiske legetøj nu blevet dyre samlerobjekter. Når som helst vil en hardcore-samler sandsynligvis uden at blinke kaste tusindvis af kroner efter et sjældent og værdifuldt stykke legetøj.

Top 10 dyreste legetøj

Er du nysgerrig på hvad et sjældent legetøj kunne være? Heldigvis har vi lavet en liste over ti af de mest værdifulde og dyreste samler legetøj.

 

action comics superman

1. Action Comics No. 1

$3.2 million (cirka 21 mio. danske kroner)
Selvom det måske ikke betegnes som legetøj skal den alligevel med her på listen. Den dyreste tegneserie nogensinde solgt på eBay, denne “uberørte” 1938 udgave gik på  auktion i 2014. Det er tegneserien, der først introducerede Superman til verden, og der er færre end 50 i hele verden.

 

barbie dukke

2. Stephano Canturi Barbie Doll

$302.500 (cirka 2 mio. danske kroner)
Designet af den australske smykker designer, Stefano Canturi. Denne tidløse dukke er prydet med diamanter, herunder den meget udsøgte argyle pink diamant. Med ekstra lange vipper og håndmalet neglelak.

 

gi joe figur

3. Original prototype af G.I. Joe Action Figur

$200.000 (cirka 1.3 mio)
G. I. Joe er en figur, der blev skabt og introduceret af legetøjsfirmaet Hasbro i 1964. En af de mest populære superhelte på det tidspunkt og som blev solgt over hele kloden.

 

pokemon kort

4. Pokemon

$100.000 (cirka 630.000 danske kroner)
Selv i 90’erne var en Charizard et sjældent fund. Nu vil de, der virkelig ønsker at “fange dem alle”, være nødt til at betale en høj pris. Pokemon kort. Udgive i Japan i 1996, har Pokemon kort en enorm følge, og sjældne kort kan gå til vildt høje priser. Et mint-condition Pikachu kort er solgt for $ 100.000, og andre kort kan hente tilsvarende dyre summer

 

hotwheels bil

5. 1969 Volkswagen Beach Bomb Hot Wheel

$70.000 (cirka 450.000 danske kroner)
Volkswagen Beach Bomb er et eftertragtet samleobjekt indenfor Hot Wheels. Det er et af de mest værdifulde samleobjekter især når det er i perfekt stand. Leveres med både et hvidt eller mørkt interiør og små flytbare surfbrætter, som var monteret på siden.

 

stadium event nintendo nes

6. Stadium Events

$41,977 (cirka 270.000 danske kroner)
Muligvis det mest værdifulde videospil af alle, som dog også er absolut og utvivlsomt det værste.

 

pez

7. PEZ

$32.000 (cirka 200.000 danske kroner)
Selv gamle PEZ uden slik kan være noget værd i dag. I 2006 udkom en PEZ kendt som Astronaut B. En stor bank, solgte den på eBay for 32.000 dollars.

 

magic black lotus

8. Magic: The Collecting Card

$27.000 (cirka 170.000 danske kroner)
Hvis du voksede op med dette fantasy kortspil, kan din samling være en del værd. Samlinger har solgt for titusinder af dollars, og sjældne individuelle kort som Alpha “Black Lotus” er blevet solgt for så meget som 27.000 dollars.

 

star wars luke skywalker

9. 1978 Luke Skywalker

$25,000 (cirka 160.000 danske kroner)
Nigo, en japansk designer, besluttede at sælge sin Star Wars samling hos Sotheby’s. Den samlede indtjening af auktionen i 2015 kom over en halv million dollars, og omfattede denne nye  Luke Skywalker figur, 1 ud af kun 20 i verden.

 

tmnt logo

10. Teenage Mutant Ninja Turtles figur

$5.000 (cirka 32.000 danske kroner)
Disse helte optrådte først som tegneseriefigurer i 1984, og en populær animeret serie fulgte snart i 1987. I god stand kan disse figurer gå for omkring $ 550 pr. stk., hvor sjældnere så højt som $ 5.000

Indkøbskurv