Bubbibjørnene figurer

bubbibjørnene figurer

Disneys Bubbibjørnene er en amerikansk animeret tegnefilmserie, der først blev sendt i USA fra 1985 til 1991. Serien var den første animerede produktion af Walt Disney Animation Television.

 

Bubbibjørne er vingummi slik

Disneys CEO Michael Eisner fik inspiration til Bubbibjørnene, da hans søn en dag bad om vingummi slik. Serien havde premiere på NBC den 14. september 1985. Serien flyttede til ABC i en sæson fra 1989 til 1990 (sammen med Peter Plys) og sluttede 6. september 1991. Af seriens 65 shows bestod 30 af 11-minutters tegnefilm. Serien er også kendt for dets temamusik, skrevet af Michael og Patty Silversher, omhandlende en magisk drik, der giver Bubbibjørnene mulighed for at hoppe væk fra deres fjender. Temasangen blev skrevet af Joseph Williams.

Bubbibjørne navne

 • Bubbi (Zummi Gummi)
 • Bøvle (Gruffi Gummi)
 • Burger (Tummi Gummi)
 • Bibbi (Grammi Gummi)
 • Beebob (Sunni Gummi)
 • Buller (Cubbi Gummi)
 • Jonas (Cavin)
 • Kong Godtfred (King Gregor)
 • Ridder Futsko (Sir Tuxford)
 • Fyrst Igor (Duke Sigmund Igthorn)
 • Kira (Princess Calla)
 • Ridder Rust (Toadwart)
 • Grumlingerne (Ogres)

Bubbibjørn var Disneys første bud

Før DuckTales (Rip, Rap og Rup på eventyr), Luftens helte og House of Mouse (Hos Mickey) var det Disneys første bud på en animationsserie på fjernsyn. Bubbibjørnene er en gruppe bjørne med magiske kræfter som hjælper en dreng mod en tyrannisk hertug, der gerne vil have fingre i deres magiske drik. Ligesom de fleste 80’ers tegnefilm fik Bubbibjørnene masser af inspiration fra Smølferne. Der blev også produceret legetøj og figurer til serien.

 

Bubbibjørnene serie
Seriens seks Bubbibjørne lever i et underjordisk hjem under et stort træ

 

Bubbibjørnene inspirerer andre

En anden serie der fik inspiration fra bjørnene var Disneys animationsserie Gargoyles fra 1994-1997 der handler om en flok stenindkapslede krigere fra Skotland, der genopstår i det moderne New York, blev skabt af Greg Weisman der var en stor fan af Bubbibjørnene. “Vi ville skabe en serie med den samme mytologi”, sagde Weisman i 2015. “Vi gjorde et par ting anderledes men altid med bjørnene i tankerne. I stedet for søde små flerfarvede bjørne, lavede vi søde små flerfarvede gargoyles!”

Bubbibjørnene i Disney sjov

Bubbibjørnene kørte i en årrække i det sagnomspundne Disney sjov på Danmarks radio. disney Sjov er et ugentlig Tv show der sender masser forskellige tegne – og animationfilm. Også de helt gamle klassikere fra 1930’erne og 40’erne. Programmet er baseret på The disney Afternoon der blev sendt på amerikansk Tv. Serierne er nøje udvalgt af Jakob Stegelmann, der nok er bedst kendt for sin værtsrolle på Troldspejlet, der handlet om computerspil, film, tegneserier og meget andet fra popkulturen. Troldspejlet startede første gang i 1989 og der er lavet cirka 650 afsnit indtil videre.

Bjørne alle steder

Der var ​​mange andre bjørne tegnefilm på skærmen i firserne. På samme tid som Bubbibjørnene udsendte CBS The Berenstain Bears, fra den populære bogserie af samme navn. ABC viste The Care Bears, som brugte kærlighed og kram i stedet for at smadre deres fjender. Ewoks, en spinoff af Star Wars filmene, med de små behårede Endor beboere blev også sendt i samme periode.

Bubbibjørnene i shoppen

Indkøbskurv