Hvor kan jeg aflevere brugt legetøj?

Hvor kan jeg aflevere brugt legetøj?

Det er altid en god ide, at aflevere dit brugte legetøj til genbrug. På den måde kan det komme andre til gode, og dermed spare på produktionen af nyt legetøj. Men hvor kan du komme af med alt dit gamle legetøj uden at skulle bruge alt for meget tid på det?

Aflevering af legetøj til genbrug

De fleste genbrugsbutikker i Danmark tager gladeligt imod donationer af brugt legetøj. Bag de fleste genbrugsbutikker står der en velgørenhedsorganisation, der enten sælger det donerede legetøj i deres egne genbrugsbutikker, eller giver det direkte til de børn der har brug for det. Det kan for eksempel være til børn i flygtningelejre, på børnehjem eller andre projekter for socialt udsatte børn.

Her er en top 10 liste med steder der tager imod brugt legetøj:

  1. Mødrehjælpen
  2. Røde kors
  3. Folkekirkens nødhjælp
  4. Kirkens korshær
  5. Danmission
  6. Blå kors
  7. Kræftens bekæmpelse genbrug
  8. Mission Afrika
  9. Lumigenbrug
  10. Direkte genbrug

Gør en go’ gerning

Fælles for alle organisationerne er, at de støtter et større og mere velgørende formål. Det kan være hjælp til udsatte børn i Danmark, en håndsrækning til sårbare i de fattigste lande eller indsats for børn og voksne i nød i det meste af verden.
Butikkerne er drevet af frivillige, der alle gør en stor indsats for, at samle penge ind til projekter med et velgørende formål. Men for at organisationerne kan samle penge ind og gøre en forskel, skal der varer på hylderne de kan sælge til dem der besøger deres genbrugsbutikker. Derfor er du med til at gøre en forskel og en god gerning, hvis du donerer dit brugte legetøj til de forskellige velgørenhedsorganisationers genbrugsbutikker.
Hvis dit brugte legetøj er salgbar og ikke er i stykker, sørger de frivillige i butikken for at sortere legetøjet og putter derefter ud i genbrugsbutikkerne.

Vi elsker plastik! ….når det er genbrug

Vores verden er ved at drukne i plastik. Depoterne er mættet og forureningen er overvældende. Derfor har verden ikke brug for mere produktion af plastiklegetøj, men lad os i stedet for genbruge det det der allerede er.

ReBots sælger plastiklegetøj fra 1980’erne og 1990’erne, og er altid på udkig efter nye varer. Hvis du midt i oprydningen finder legetøj fra den periode, er du velkommen til at kontakte ReBots, og lave en aftale om donation eller opkøb. Vi hører gerne fra dig!

Bonehead - Toxic Crusaders
Bonehead anbefaler du afleverer dit legetøj til Rebots!!
Indkøbskurv