Dragons Lair

Dragons Lair
Dragons Lair

Hvad er Dragons lair?

Dragons Lair er først og fremmest et computerspil fra 1983, men det er også en tidligere spilbutik (nu Faraos Cigarer). Computerspillet blev udviklet af Rick Dyer and Don Bluth og brugte Laser disc som var klart bedre en tidens andre maskiner og havde derfor en fantastisk grafik.

Kan man stadig spille Dragons Lair?

Det er stadig muligt at spille arkade klassikeren Dragons Lair. Du kan foreksempel spille Dragons Lair på Steam, men det er også udkommet på mange andre ældre maskiner og medier helt op til Xbox, Nintendo Switch og på diverse Smartphones.

Gameplay

Din opgave er at finde vej gennem slottet, som er blevet fortryllet af en ond troldmand. I de mystiske huler under slottet fortsætter dit eventyr mod de forræderiske monstre og forhindringer, der modarbejder din færd for at nå dragens hule. I stedet for at styre karakterens bevægelser direkte, kontrollerer du hans reflekser. Video klip afspilles for enten det rigtige eller forkerte valg. Gameplayet er ret simpelt, men kan være svært da det kræver en hurtig reaktionsevne. Knapperne giver dig mulighed for at gå i alle fire retninger, og der er en knap til at svinge sværdet. Hvis du er god kan spillet gennemføres på cirka en halv time. Du kan også vælge at afspille scenerne i rækkefølge som en egentlig kort animationsfilm.

Butikken Dragons Lair

Dragons Lair butikskæden er nu desværre lukket, men tidligere havde kæden en butik i Aarhus, Odense, Roskilde, Esbjerg og Aalborg. I 2019 fusionerede kæden Dragons Lair med butikskæden Faraos Cigarer. Faraos Cigarer har lige nu butikker i København, Lyngby, Odense og Aarhus. Butikkerne forhandler Rollespilsudstyr, brætspil, Manga, Comics, merchandise og meget meget mere. Helt sikkert et besøg værd hvis du tilfældigvis er i de byer hvis du har lille nørd gemt i dig. Faraos har desuden et forlag der udgiver eller genudgiver tegneserier.

Dragons lair butik
Dragons lair butik
Indkøbskurv